Αλέξης Σαββόπουλος

Επαγγελματισμός και στη νοοτροπία

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τον Άρη των επαγγελματικών κατηγοριών που προϋποθέτει αντίστοιχες συμπεριφορές. Δηλαδή να έχει οργάνωση, στελέχωση, γνώση, εξειδίκευση, και διοικητική μέριμνα.

Μετά από δυο χρόνια στα… χωράφια της Γ΄ Εθνικής, ο Άρης επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες και οφείλει να εναρμονίσει στο κλίμα και τις απαιτήσεις όλες τις λειτουργίες και συμπεριφορές του είτε αυτές προέρχονται από την κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας (Καρυπίδης) είτε από τον τελευταία στην κλίμακα υπάλληλο. Λογικό ήταν με την συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική, να υιοθετηθούν και ερασιτεχνικοί χειρισμοί αφού από αυτούς που πέρασαν τα δυο αυτά χρόνια (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν υπήρχε γνώση, όραμα και ενίοτε και χρήματα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Άρης των επαγγελματικών κατηγοριών προϋποθέτει αντίστοιχες συμπεριφορές. Οργάνωση, στελέχωση, γνώση, εξειδίκευση, και διοικητική μέριμνα ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα όπως το χθεσινό της παραίτησης των εκκαθαριστών επειδή δεν έβρισκαν στο τηλέφωνο τον Καρυπίδη και μόλις μίλησαν μαζί του, τις πήραν πίσω.

Αν δεν μπορεί ο Πρόεδρος λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, κάτι απόλυτα φυσιολογικό εφόσον έχει μια σειρά από άλλες σκοτούρες στο κεφάλι του, ας αναθέσει την διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων στους συνεργάτες του. Αν δεν υπάρχει επάρκεια στελεχών, τώρα είναι η ώρα να βρεθούν ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα που τσαλακώνουν το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη, χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Ο Άρης έχει πληρώσει στο παρελθόν δυο πράγματα. Την συγκέντρωση σχεδόν όλων των αρμοδιοτήτων σε ένα και μόνο πρόσωπο (τρανό παράδειγμα ο Σκόρδας) αλλά και την λειψανδρία προσώπων με γνώση και πραγματική διάθεση να προσφέρουν σε αυτό που λέγεται ΠΑΕ Άρης με απώτερο στόχο της εύρυθμη λειτουργία της. Δεν γίνεται στο σύγχρονο διοικείν, ακόμη και τι λίπασμα θα χρησιμοποιηθεί στο χόρτο να πρέπει να πάρει την έγκριση του Καρυπίδη.

Για όσους δεν γνωρίζουν από διοίκηση μιας ΠΑΕ, είναι δεκάδες τα θέματα που ανακύπτουν καθημερινώς και απαιτούν λύσεις. Επομένως, μόλις τελειώσει με την δημιουργία της ομάδας που είναι σε απόλυτη προτεραιότητα και λάβει η διοίκησή του την έγκριση από ΕΕΑ κτλ, το επόμενο βήμα είναι η οργάνωση της νέας εταιρίας σε επαγγελματικά πρότυπα. Μια καλή αρχή θα ήταν καινούργια γραφεία που θα στεγάσουν την ΠΑΕ και όλες τις υπηρεσίες της (διοικητικό, εμπορικό, επικοινωνίας, λογιστήριο, σκάουτινγκ κτλ). Ασφαλώς και δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μια μέρα και επιπροσθέτως στη Football League με τα πενιχρά έσοδα. Μπορούν να γίνουν όμως κάποιες κινήσεις που θα δείξουν και προς τα έξω ότι στον… νέο Άρη πραγματικά κάτι αλλάζει προς το καλύτερο και οι κίτρινοι ξαναγίνονται μια σοβαρή οντότητα σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x